Het idee van een postcoderoos project is eenvoudig. Leden worden lid van de coöperatie en kopen één of meerdere certificaten. Een certificaat komt ongeveer overeen met de opbrengst van één zonnepaneel (+/- 250 kWh) en kost ongeveer €250,-. Het geld dat de leden op deze manier bijeen brengen wordt geïnvesteerd in de aanschaf van zonnepanelen.

 

Deze zonnepanelen komen te liggen op een groot dak van een boer of bedrijf. De dakeigenaar stelt het dak gratis of voor een kleine vergoeding beschikbaar aan de coöperatie. De coöperatie is 15 jaar lang eigenaar van de zonne-installatie en verkoopt de opgewekte stroom aan een energiebedrijf (bv. AGEM).

 

De landelijke overheid garandeert dat de leden 15 jaar lang de energiebelasting terugkrijgen van de stroom die via de certificaten wordt opgewekt. Daarnaast kan de coöperatie een extra uitkering doen als de opbrengsten (van de stroomverkoop) hoger zijn dan de uitgaven (bv. onderhoud, verzekeringen en administratie). Hiermee verdienen de leden hun investering naar verwachting in 7-8 jaar terug, oftewel een inleg van €250,- levert na 15 jaar naar verwachting zo'n €450,- op!

 

Iedereen die woonachtig is binnen de postcoderoos kan meedoen met het postcoderoosproject van Energiek Megchelen. Je kunt voor maximaal je eigen verbruik én voor maximaal 10.000 kWh certificaten aanschaffen. Om mee te doen moet je beschikken over een kleinverbruikaansluiting (max. 3x80A). 

 

Energiek Megchelen heeft drie Megchelse daken tot haar beschikking, bij Venhorstplant, Nico Wissing en de familie Krebber-Bramel. Daar zijn we heel erg blij mee! Op deze daken kunnen minimaal 435 zonnepanelen geplaatst worden. Deelname aan dit project is mogelijk voor iedereen die woonachtig is in Megchelen, Gendringen, Azewijn, Netterden, Ulft, Voorst en Varsselder.

 

Heb je interesse om mee te doen? Neem dan contact met ons op!

 

 

Postcoderoos Gendringen voor deelname Energiek Megchelen