Back to Top

Alles over Megchelen

Wandelen & Fietsen


Megchelen is gelegen in een prachtig landelijke omgeving. Natuurgebied de Hetter en landgoed Landfort liggen op een steenworp afstand en het is daar heerlijk wandelen en fietsen. Tijdens wandel en fietstochten is de kans groot dat u herten, fazanten, eekhoorns en vele soorten vogels tegen zult komen.
Hieronder vindt u een overzicht van interessante websites met wandel en fietsroutes.

 

 

TOP Megchelen (Toeristisch Overstap Punt)

TOP staat voor "Toeristisch OverstapPunt". Dat betekent dat er in de buurt van dit knooppunt een aantal aantrekkelijke bewegwijzerde routes is uitgezet, voor wandelaars, fietsers en skaters. Blauwe handwijzers verwijzen u naar de verschillende routes. Het TOP Megchelen staat midden op het dorpsplein, direct tegenover café- restaurant Ter Voert. Het perfecte startpunt voor een schitterende tocht. De verschillende routes zijn bij Café-Restaurant Jan ter Voert verkrijgbaar.

 

Wandelnetwerk

Deze TOP is startpunt 56 van het wandelnetwerk. Met de wandelkaart (verkrijgbaar bij de bij de Achterhoekse VVV’s) of via de wandelplanner op achterhoek.nl/wandelen kun je zelf een route samenstellen. Ook kun je hier starten met onderstaande themaroutes.
  - Landfortroute (9 km)
  - TOP Nordic Walkingroute (30 km)

Website TOP

 

Via Floraroute

Het Achterhoekse grensgebied bij Gendringen/Anholt is een nieuwe fietsroute rijker: Via Flora. De 35 kilometer lange grensoverschrijdende "weg van de bloemen" verbindt bezienswaardigheden (zoals kasteelruïne Zwanenburg in het Gelderse Megchelen, het imposante slot Wasserburg Anholt en Biotopwildpark Anholter Schweiz net over de Duitse grens) en ambachten met elkaar. Kwekers en tuinders langs de bewegwijzerde route stellen hun deuren open. De routefolder is te koop bij alle VVV''s in de Achterhoek. 

 

Eurobike route

Dijken en bossen, landerijen en burchten, beschermde natuurgebieden en vakantieparken: de Eurobike route garandeert een afwisselende fietstocht door het grensgebied. Lengte 78 kilometer.

Route

 

Kastelen fietsroute Oost-Gelderland

Het neusje van de zalm voor fietsers: De Kastelenroute Oost-Gelderland is bijzonder door de vele kastelen en landgoederen onderweg en loopt door één van de oudste cultuurlandschappen van Nederland. Kastelen die u onderweg aan zult doen zijn o.a. Haus Hardenberg, Huize Landfort en Kasteel Wisch, Lengte 382 kilometer.

 

Smokkelroute

In het spoor van smokkelaars en zwarthandelaren: deze grensoverschrijdende tocht is een bijzondere ervaring voor liefhebbers van misdaadfilms en voor hobbydetectives, doorspekt met spannende verhalen en anekdotes. Lengte: 49 kilometer, afkorten tot 17 kilometer is mogelijk.

 

Moezenköttel fiets- en wandelroutes

De Moezenkötttel heeft een aantal fiets- en wandelroutes ontwikkeld.

Kijk op http://moezekottel.nl/wandel-en-fietsroutes/ voor meer informatie over deze routes.

 

Neem ook een kijkje op de volgende websites

www.grensbeleving.nl
www.geheimoverdegrens.nl
www.vvvachterhoek.nl