Back to Top

Alles over Megchelen

Wonen in Megchelen

 

Update 26-1-2021 - Presentatie & het Interesseformulier Woonplan Megchelen 2021-2025

 

Naar aanleiding van de digitale dorpsavond afgelopen dinsdag vindt u hieronder de presentatie in pdf-vorm om alles nog eens rustig na te lezen. Daarnaast ook een link naar het interesseformulier:

 

 

 

Let wel: Met het invullen van het interesseformulier geeft u uw interesse aan. Dit betekent nog geen definitieve inschrijving voor een woning. In deze fase is namelijk nog niet vastgesteld wat de grond- en bouwprijs wordt voor een nieuwe woning. Daarnaast kunt u op bovenstaande website ook de pdf-versie van de presentatie vinden. De getoonde plannen op elke locatie zijn daarbij nog in conceptfase. 

 
Indien u geïnteresseerd bent, wilt u dan vòòr 15 februari 2021 het formulier invullen? 
 
 

Uw informatie wordt vertrouwelijk behandeld en wordt gebruikt om namen en rugnummers te koppelen aan locaties en om doorstroming te organiseren. Dit alles ten behoeve van de vitaliteit en leefbaarheid van Megchelen de komende jaren!

 

Alvast bedankt voor uw medewerking. 

 

 


 

Livestream 26-1-2021 - Digitale Dorpsavond Megchelen

 

De link naar de YouTube livestream van de digitale dorpsavond: https://youtu.be/056Duu9H4WA

 

De avond kan ook via het YouTube kanaal van Megchelen gevolgd worden, daar is de livestream ook te vinden.

 


 

Update 20-1-2021 - Uitnodiging Digitale Dorpsavond Megchelen

 

Comité Leefbaarheid Megchelen nodigt u uit om deel te nemen aan de digitale dorpsavond op dinsdag 26 januari om vanaf 20.00 uur.

 

Tijdens deze avond wordt het concept woonplan Megchelen 2021-2025 gepresenteerd. In dit plan zijn de uitkomsten van het uitgevoerde Woonwensenonderzoek vertaald in plannen waar woningbouw de komende jaren mogelijk en wenselijk is. Dit betreft koopwoningen met prijsklasse tot € 225.000, prijsklasse € 225.000 - € 325.000 en prijsklasse hoger dan € 325.000 en huurwoningen.

 

Op 26 januari worden tijdens de digitale dorpsavond diverse locaties in Megchelen gepresenteerd. In deze presentaties wordt aangegeven welke types woningen (starters, senioren, tweekappers en vrijstaand) en het aantal woningen in combinatie met de landschappelijke inpassing en groen gebouwd zouden kunnen worden.

 

De digitale dorpsavond begint om 20.00 uur. Wilt u meedoen via chatfunctie dan moet u zich vooraf aanmelden via deze link: Aanmelding digitale Dorpsavond Megchelen. Via de chat en ook vooraf kunnen vragen gesteld worden en reacties worden gegeven. Maximaal 100 personen kunnen meedoen via ZOOM met chatfunctie. U kunt de avond daarnaast ook volgen via het YouTube-kanaal van Megchelen.

 

Mocht u deze avond niet kunnen kijken dan blijft via YouTube de Digitale Dorpsavond voorlopig te zien. Dit bericht kunt u delen met familie, vrienden en bekenden. Hoe meer mensen meedoen of meekijken via YouTube, hoe beter!

 

 

 Uitnoding Dorpsavond facebookbericht

 

 

 


Update 11-05-2020

 

In Megchelen is het niet alleen goed wonen, maar bovenal goed leven. Om te zorgen dat dit in de toekomst ook zo blijft is het belangrijk om nu als dorpsgemeenschap uw stem te laten horen.

 

Welke woonbehoefte is er de komende jaren in Megchelen en buitengebied? Zijn er voldoende betaalbare woningen voor jongeren en ouderen? Is het mogelijk om van woning te ruilen? De één wil een grotere woning en de ander wil juist kleiner wonen. Is woning- en/of boerderijsplitsing een oplossing of moeten er nieuwe woningen gebouwd worden? En waar kunnen deze woningen dan gebouwd worden?

 

Dit zijn allemaal vragen die in het Woonwensenonderzoek aan de orde kunnen komen. Uiteindelijk leidt het onderzoek tot een plan voor de korte, middellange en langere termijn, waarmee zo concreet mogelijk de woonbehoefte van Megchelen wordt ingevuld.

 

Het onderzoek wordt uitgevoerd door de Vereniging Dorpshuizen en Kleine Kernen Gelderland (DKK) in opdracht van het Comité Leefbaarheid Megchelen (CLM). De gemeente Oude IJsselstreek ondersteunt het onderzoek.

 

De presentatie geeft met gesproken tekst duidelijk aan wat het onderzoek inhoudt. Hoe het onderzoek uitgevoerd wordt en welke rollen CLM , de gemeente Oude IJsselstreek en de Vereniging DKK Gelderland hebben bij dit onderzoek

.

Op donderdagen (14 en 28 mei en 4 en 11 juni) worden woonwensengesprekken gehouden. Deze gesprekken worden tussen 12.00 tot 22.00 uur telefonisch gehouden en duren ongeveer 20-30 minuten. U kunt zelf aangeven op welke dag en in welk tijdsblok u gebeld wilt worden door een medewerker van de Vereniging DKK.

 

Doel gesprekken:

Inventariseren woonwensen door:

• In beeld brengen huidige woning op kaart en type woning

• Reden van zoeken (andere) woning

• Gewenste type woning, bestaande woning, nieuwbouw of flexwoning

• Woningomvang en gewenste aantal kamers

• Huur of koop en welke bedragen aan huur of maximale koopsom

• Gewenste locatie

• Mate van urgentie / planning wanneer de woning gereed moet zijn

• Eventuele andere wensen zoals tuin, isolatie, gelijkvloers

 

Ook wordt een werkgroep samengesteld die meedenkt over de puzzel die uiteindelijk moet leiden tot het Uitvoeringsprogramma Wonen voor de komende jaren. Deze werkgroep komt een paar keer bij elkaar. Belangrijk is dat de werkgroep breed is samengesteld, zodat de verschillende leeftijdsgroepen betrokken zijn.

 

 

 

Hoe aan te melden?

Voor een woonwensengesprek kunt u zich melden via deze link of bellen met 0314-631168 (ook WhattsApp) of door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .